Tészta (barna réteg):
Elkészítés:
A 6 tojás fehérjét kemény habbá verjük. A cukrot lassan adagoljuk a habhoz, majd egyjenként hozzáadjuk a 6 tojássárgáját és az 1 dl olajat. A liszt, kakaópor és a sütőpor keveréket beleszitáljuk a masszába és óvatosan, hogy a hab ne törjön meg, összekeverjük. Hagyományos méretű tepsibe öntjük (én szilikonos sütőpapírral bélelem ki), és előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük (hagyományos gázsütő 2-es fokozatán). Ha megsült, kihűtjük és táljára áttesszük a piskóta lapot.
Túró töltelék (fehér réteg):
Elkészítés:
A túrót áttörjük (akár szitán, vagy krumplitörővel), jól összedolgozzuk a két cukorral, citromhéjjal és beletesszük a mazsolát.A tejszínt a zselatinfix-el kemény habbá verjük és óvatosan hozzákeverjük a túróhoz. Ezt a krémet ráhalmozzuk a piskótára és szépen elsimítjuk a tetején.
megj.: Általában a Fanta szelet receptek a túrót, margarinnak vagy vajjal krémesítik, de ez számunkra túl nehézre sikerült, ezért eltértem a hagyományoktól és kipróbáltam a tejszínnel. Őszintén szólva sokkal könnyebb és ízletesebb így a sütemény.
Zselé (sárga réteg):
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük és sűrű pudingot főzünk belőle. Még forrón a a túró tetejére öntjük. Mehet a hűtőbe.
1-2 óra pihentetés után lehet szeletelni és elfogyasztani.
...és a TITOK, amitől az én Fanta szeletem mindenki szerint finomabb: nem a hagyományos narancs ízű üdítőt használom, hanem a mangó ízesítésűt.
Jó étvágyat hozzá!
Hírek
2011. február 20-án létrehoztam életem második honlapját. Abban reménykedem, hogy ennek nagyobb sikere lesz, mint az előzőnek. Az előző linkje: http://kiwiszolarium.ewk.hu/