MENÜ

Néha elég egy szikra is valami egyedihez, valami máshoz...

Fanta szelet -kicsit másként

 

Tészta (barna réteg):

  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 1 dl olaj
  • 4-5 ek liszt
  • 2-1 ek kakópor (mennyisége függ attól, hogy mennyire szeretjük a fanyar kakó ízt, a lényeg, hogy a liszt és a kakaópor össz mennyisége 6 ek legyen)
  • 1 cs sütőpor

Elkészítés:

A 6 tojás fehérjét kemény habbá verjük. A cukrot lassan adagoljuk a habhoz, majd egyjenként hozzáadjuk a 6 tojássárgáját és az 1 dl olajat. A liszt, kakaópor és a sütőpor keveréket beleszitáljuk a masszába és óvatosan, hogy a hab ne törjön meg, összekeverjük. Hagyományos méretű tepsibe öntjük (én szilikonos sütőpapírral bélelem ki), és előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük (hagyományos gázsütő 2-es fokozatán). Ha megsült, kihűtjük és táljára áttesszük a piskóta lapot.

 

Túró töltelék (fehér réteg):

  • 50 dkg túró (lehet házi is, de a lényeg hogy ne legyen túl száraz)
  • ízlés szerint cukor (nekem kb 7-8 kanállal sikerül)
  • 1 cs vaníliás cukor
  • mazsola
  • reszelt citromhéj
  • 5 dl tejszín (laktózérzékenyeknek Hulala, vagy Meggle)
  • zselatinfix

Elkészítés:

A túrót áttörjük (akár szitán, vagy krumplitörővel), jól összedolgozzuk a két cukorral, citromhéjjal és beletesszük a mazsolát.A tejszínt a zselatinfix-el kemény habbá verjük és óvatosan hozzákeverjük a túróhoz. Ezt a krémet ráhalmozzuk a piskótára és szépen elsimítjuk a tetején.

 

megj.: Általában a Fanta szelet receptek a túrót, margarinnak vagy vajjal krémesítik, de ez számunkra túl nehézre sikerült, ezért eltértem a hagyományoktól és kipróbáltam a tejszínnel. Őszintén szólva sokkal könnyebb és ízletesebb így a sütemény.

 

Zselé (sárga réteg):

  • 2 cs pudingpor (tejszín vagy vanília ízű)
  • 2 ek cukor
  • 7 dl Fanta üdítő

Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverjük és sűrű pudingot főzünk belőle. Még forrón a a túró tetejére öntjük. Mehet a hűtőbe.

 

1-2 óra pihentetés után lehet szeletelni és elfogyasztani.

 

...és a TITOK, amitől az én Fanta szeletem mindenki szerint finomabb: nem a hagyományos narancs ízű üdítőt használom, hanem a mangó ízesítésűt.

 

Jó étvágyat hozzá!

 

Hírek

  • Megalakult....
    2011-02-20 13:14:51

    2011. február 20-án létrehoztam életem második honlapját. Abban reménykedem, hogy ennek nagyobb sikere lesz, mint az előzőnek. Az előző linkje: http://kiwiszolarium.ewk.hu/

Asztali nézet